Naučiti se igrati – NAPREDNI TEČAJ, uključivanje djece sa autizmom u igru

Predavačica: Karen Stagnitti PhD, BOccThy, GCHE

Profesorica na Školi za zdravstvo i društveni razvoj na Sveučilištu Deakin, Victoria, Australija. Radna terapeutkinja  i doktor psihologije sa preko 35 godina iskustva u programima rane  intervencije. O dječjoj igri, koja joj je područje istraživanja, izdala je više od 120 publikacija. Razvila je nekoliko procjena igre uključujući: ChIPPA-u, Pretend Play Enjoyment Developmental Checklist i Animated Movie Test.

Ova jednodnevna radionica temelji se na dvodnevnoj uvodnoj radionici Naučiti se igrati održanoj 2016. godine u Zagrebu. Na naprednoj radionici Naučiti se igrati očekuje se da polaznici imaju znanje o razvoju igre pretvaranja i njenoj procjeni. Ova radionica predstavit će novu procjenu igre takozvanu Čeklistu razvojnog uživanja u igri pretvaranja, Pretend Play Enjoyment Developmental Checklist.

Polaznici su upoznati sa smjernicama koje okružuju terapiju Naučiti se igrati. O prostoru za igru se raspravilo i napredni procesi i načela su pokriveni te se prakticiraju, uključujući daljnje terapeutske vještine za uključivanje djece u igru, kao što su praćenje, empatička refleksija, držanje, postavljanje granica i kongruencija. Prikazane su tri faze promjene terapeutskih vještina terapeuta.

Tijekom jednodnevne radionice raditi će se na dva prikaza slučaja, od same procjene pa do planiranja terapijskih susreta. Radionica je fokusirana na praktično rješavanje problema teških slučajeva te kako facilitirati sposobnosti igre kod djece kojima se teško igrati. Tijekom radionice također će biti uključen brainstorming, radionice aktivnosti igre, materijal za igru na terapijskim susretima, i uključenje djeteta u igru.

Sadržaj radionice:

  • Teorijske podloge terapije Naučiti se igrati unutar kliničkih okvira
  • Soba za igru
  • Koju aktivnost koristim sada?
  • Tri stupnja terapeutskih vještina i uključivanja djece
  • Napredne terapeutske vještine

Datum i mjesto održavanja: 10. ožujka 2019, HURT (Vukomerec 45, Zagreb).

Prijave do 25. veljače 2019. godine

Više informacija možete pronaći u PDF datoteci: Naučiti se igrati – NAPREDNI TEČAJ.


Edukacija je bodovana od strane Hrvatske komore zdravstvenih radnika.

Uvjeti otkazivanja

Od edukacije možete odustati do tri tjedna prije početka bez snošenja troškova. Kako biste to učinili morate obavijestiti organizatora (HURT) u pismenom obliku prije isteka roka. Ukoliko ste prijavljeni te ne možete nazočiti edukaciji, potičemo na zamjenu. Otkazane prijave primljene nakon isteka roka za otkazivanje neće biti uvažene, te će vam biti naplaćen puni iznos kotizacije. Nema povratka novca za sudionike koji odustanu tijekom edukacije; iako u slučaju izvanrednog stanja ili promjene rasporeda individualno će se razmotriti nastale teškoće i rješenja u skladu sa HURT uvjetima otkazivanja/promjene.

Prijave su zatvorene!