ChIPPA – procjena djetetove igre pretvaranja, PRAKTIČNA RADIONICA

Predavačica: Karen Stagnitti PhD, BOccThy, GCHE (Australia)

Do prosinca 2018. Karen Stagnitti je bila Profesorica, Osobna predsjednica na Školi za zdravstvo i društveni razvoj na Sveučilištu Deakin, Victoria, Australija. Umirovila se od Fakulteta te se trenutno usredotočila na radionice i pisanje. Diplomirala je kao prvostupnica radne terapije na University of Queensland. Preko 35 godina većinom je radila u programima rane  intervencije u zajednici- temeljenom području, kao dio multidisciplinarnog tima specijalista pedijatrije. 2003. diplomirala je kao Doktorica psihologije na LaTrobe University. Njeno područje istraživanja je dječja igra. Dr. Stagnitti je izdala više od 120 publikacija, uključujući novinske članke, poglavlja knjige, i knjige. Razvila je nekoliko procjena igre uključujući: Child-Initiated Pretend Play Assessment, Pretend Play Enjoyment Developmental Checklist i Animated Movie Test. Iz tog istraživanja razvijena je terapija Learn to Play (Naučiti se igrati). Kroz godine, pozvana je prezentirati svoj rad na sposobnostima igre kod djece na nacionalnoj i internacionalnoj razini.

ChIPPA je jedinstvena procjena i pruža informacije o kvaliteti djetetove sposobnosti za samoiniciranjem svoje vlastite igre za djecu u dobi od 3 do 7 godina i 11 mjeseci. Procjena ChIPPA također pruža informacije o tome kako dijete funkcionira i organizira samog sebe. Samoinicijacija u igri pretvaranja ne procjenjuje se rutinski iako informacije o djetetovoj razini složenosti igre  pružaju vrijedne informacije o funkciji djeteta. Tumačenje djetetovih rezultata može se koristiti za informiranje stručnjaka o djetetovom jeziku, pripovijedanju, samoregulaciji i socijalnoj kompetenciji (temeljeno na studijama valjanosti ChIPPA-e).

Kome je namijenjena ova dvodnevna ChIPPA radionica?

  • ZDRAVSTVENIM STRUČNJACIMA I EDUKATORIMA koji rade sa djecom ispod 8 godina koja imaju teškoće u socijalnoj interakciji/ili jezičnoj te koja imaju teškoće funkcioniranja unutar njihovog socijalnog konteksta.

Nakon završenog tečaja polaznici će moći:

  • razumjeti temeljne pretpostavke i razvoj ChIPPA-e
  • odabrati materijal za igru
  • provesti procjenu, bodovanje te interpretirati rezultate procjene

Datum i mjesto održavanja: 08. i 09. ožujka 2019, HURT (Vukomerec 45, Zagreb).

Prijave do 25. veljače 2019. godine

Više informacija možete pronaći u PDF datoteci: ChIPPA – procjena djetetove igre pretvaranja.


Edukacija je bodovana od strane Hrvatske komore zdravstvenih radnika.

Uvjeti otkazivanja

Od edukacije možete odustati do tri tjedna prije početka bez snošenja troškova. Kako biste to učinili morate obavijestiti organizatora (HURT) u pismenom obliku prije isteka roka. Ukoliko ste prijavljeni te ne možete nazočiti edukaciji, potičemo na zamjenu. Otkazane prijave primljene nakon isteka roka za otkazivanje neće biti uvažene, te će vam biti naplaćen puni iznos kotizacije. Nema povratka novca za sudionike koji odustanu tijekom edukacije; iako u slučaju izvanrednog stanja ili promjene rasporeda individualno će se razmotriti nastale teškoće i rješenja u skladu sa HURT uvjetima otkazivanja/promjene.

Prijave su zatvorene!