Sažetak: Ovaj trodnevni tečaj istražuje korištenje terapije Ayres Senzorne Integracije s djecom koja imaju poremećaj iz autističnog spektra.

Auditorij: Tečaj je namijenjen radnim terapeutima, fizioterapeutima i logopedima.

Trajanje: 3 dana, sa slijedećim rasporedom

Petak 14.10. 2016. 16:00 – 20:00 (registracija 15:30)
Subota 15.10.2016. 9:00 – 17:00
Nedjelja 16.10.2016. 9:00 – 17:00

 

Cijena:         

1.000,00 kn za članove HURT-a

1.500,00 kn za osobe koje nisu članovi HURT-a

Predavač:

Elisabeth Soechting – M.A. OTR/L

Elisabeth je radna terapeutkinja, psihologinja, doktorant, docentica na Sveučilištu Južna Kalifornija i u austrijskom Udruženju terapeuta senzorne integracije GSIÖ, napredni praktični certifikat „Izaći kao vođe u istraživanju i intervenciji na području autizma“ pri sveučilištu Thomas Jefferson, Philadelphia (2012).

Trenutno je na doktoratu iz neuropsihologije na Fakultetu za psihologiju, Sveučilištu u Beču, jedinica za socijalnu, kognitivnu i afektivnu neuroznanost (SCAN – Unit).

Elisabeth je instruktorica međunarodno priznatog USC/WPS tečaja Ayres senzorne integracije.

Objavila je knjige o SI za stručnjake i djecu, prevela je jezgru SI literature na njemački, te napravila sustavni pregled učinkovitosti intervencije Ayres Senzorne Integracije 2007 – 2013 (ErgoScience, 2014). Vlasnica je privatne radnoterapijske prakse u Beču SPIELSTUDIO KG Kindertherapie

Pregled

Autizam – najčešća tema s kojom se suočavaju pedijatrijski radni terapeuti

Na ovom tečaju koristiti će se aktualna istraživanja i izvješća iz prve ruke kako bi se istražila etiologija poremećaja, senzorni te problemi praksije s kojima se osobe s autizmom susreću. Ovo razumijevanje koristiti će kao baza za pristup intervencijom temeljenoj na dokazima, uključujući evaluaciju, direktan klinički tretman, integracija senzornih strategija u edukacijskom i kućnom okruženju, te metode i tehnike koje nadopunjavaju ASI intervenciju (vizualne strategije, Socijalne priče (TM), iPad aplikacije).

Ciljevi

  1. Razumjeti djecu koja imaju poremećaj iz autističnog spektra kao definirani neurorazvojni poremećaj.
  1. Razumjeti senzorne izazove te izazove praksije u djece koja imaju poremećaj iz autističnog spektra.
  1. Prilagoditi i usmjeriti evaluaciju i intervenciju individualnim potrebama djeteta koje ima poremećaj iz autističnog spektra.

Tko može sudjelovati?

Ovaj tečaj namijenjen je radnim terapeutima, fizioterapeutima i logopedima. Svi sudionici trebali bi imati bazično znanje o Ayres Senzornoj Integraciji. Predznanje o primjeni pristupa Ayres senzorne integracije® je preduvjet kako bi sudionik mogao uspješno pratiti tečaj. U slučaju da ima zainteresiranih i drugih stručnjaka, donositi će se odluka u suradnji s predavačem na individualnoj razini.

Osiguranje od odustanka

Potpuni povrat kotizacije možete dobiti do 15 dana prije edukacije. 50% povrata kotizacije možete dobiti do 7 dana prije edukacije. Povrat kotizacije nadalje nije moguć radi nastalih troškova organizatora.

Kako rezervirati?

Prijave na tečaj su zatvorene!

Kako ćemo Vas kontaktirati

Nakon rezervacije primit ćete potvrdu o prijavi te u roku 2 dana email sa podacima za uplatu.

HURT Tim