Hrvatska udruga radnih terapeuta u suradnji s eminentnom fizioterapeutkinjom gospođom Annegret Hagenberg sa Univerziteta u Leicesteru organizira tečaj MIRROR THERAPY.

Annegret Hagenberg
je završila studij fizioterapije u Minhenu 1988. godine gdje se specijalizirala u području Manualne terapije (Kalternborn - Evjenth Koncept) i Bobathu za odrasle (IBITAH) te je 2012. godine na Coventry University stekla zvanje magistra fizioterapije. Iste godine započela je istraživanje na University of Leicester gdje je radila u Sektoru medicinskih humanističkih znanosti i Odjelu za istraživanja i poduzetništvo. Poseban interes Annegret je pronašla u istraživanjima i podučavanju CPD tečajeva Vizualne iluzije i Mirror terapije.

Mirror terapija osmišljena je sa strane Vilayanur S. Ramachandran kako bi olakšala fantomsku bol u ekstremitetima, odnosno bol koju pacijenti i dalje osjećaju iako su ti dijelovi tijela amputirani.
Ramachandran i Rogers-Ramachandran [2] prvi su razvili i definirali tehniku „naučene paralize“ s namjerom da pomognu pacijentima koji osjećaju fantomsku bol u ekstremitetima. Vizualna povratna informacija dobivena iz gledanja u refleksiju netaknutog, zdravog ekstremiteta na mjestu amputiranog omogućila je pacijentima percepciju pokreta u amputiranom ekstremitetu. Njihova hipoteza jest da svaki put kada pacijent naumi pomaknuti „paralizirani“ odnosno, amputirani ekstremitet, dobiva senzoričku povratnu informaciju (kroz vidni i proprioceptivni sustav) da se ekstremitet nije pomaknuo. Ta povratna informacija bilježi se u mozgu kroz proces Hebbian učenja pa tako onda i kada ekstremitet više nije prisutan, mozak uči da su taj ekstremitet i daljnji fantomski doživljaji paralizirani. Kako bi preobratili mozak i na taj način eliminirali „naučenu paralizu“, Ramachandran i Rogers-Ramachandran su kreirali kutiju s ogledalom.

Uvjeti otkazivanja

Od edukacije možete odustati do tri tjedna prije početka bez snošenja troškova. Kako biste to učinili morate obavijestiti organizatora (HURT) u pismenom obliku prije isteka roka. Ukoliko ste prijavljeni te ne možete nazočiti edukaciji, potičemo na zamjenu. Otkazane prijave primljene nakon isteka roka za otkazivanje neće biti uvažene, te će vam biti naplaćen puni iznos kotizacije. Nema povratka novca za sudionike koji odustanu tijekom edukacije; iako u slučaju izvanrednog stanja ili promjene rasporeda individualno će se razmotriti nastale teškoće i rješenja u skladu sa HURT uvjetima otkazivanja/promjene.

© 2021 HURT. Sva prava pridržana.
Top linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram