Svečana sjednica Studija radne terapije

27.listopada 2016.g. na Svjetski dan radne terapije održana je Svečana sjednica Studija radne terapije na Zdravstvenom Veleučilištu u Zagrebu. Ove godine Zdravstveno Veleučilište proslavilo je 50 godina postojanja, a Studij radneterapije slavi 30 godina edukacije studenata.

Uvodnu riječ održao je Dekan Zdravstvenog Veleučilišta Krešimir Rotim te Predsjednica Strukovnog razreda radne terapije HKZRSaša Radić. Razvoj edukacije radnih terapeuta kroz povijest prezentirao je voditelj Studija radne terapije, Ozren Rađenović koji je naglasio kako u procesu edukacije radnih terapeuta vrlo važan praktični rad koji se ostvaruje kroz suradnje sa stručnjacima iz Kliničkih bolničkih centara u Zagrebu, Hrvatske udruge radnih terapeutaDnevnog centra za rehabilitaciju djece i mladeži Mali Dom – Zagreb i Udruge CeDePe – Društvo osoba s cerebralnom i dječjom paralizom Zagreb, ali i suradnju s ostalim ustanovama i udrugama u Gradu Zagrebu i šire.

Studenti 3. godine Studija radne terapije svim sudionicima Sjednice prikazali su na koji način su prolazili kroz studij, podijeli su svoja iskustva vezana uz stečeno znanje, ali i ukazali na nedostatke koje bi htjeli promijeniti. Svoj završni rad „Vještine hvatanja kod djece s višestrukim poteškoćama“ koji je uključivao istraživanje u Malom domu – Zagreb prezentirala je Rebecca Vidmar.

Na Sjednici promovirana je knjiga „Procjena okupacija u radnoj terapiji“ gdje je autorica knjige, Andreja Bartolac svim sudionicima prikazala na koji način se rodila ideja za pisanjem knjige, koliko je truda i vremena bilo potrebno za pisanje iste te prezentirala njen sadržaj. Svoj osvrt na knjigu prezentirale su i Claire Sangster - Jokić i Mirna Kostović – Srzentić.

Svečana sjednica je završila pozdravim videom Predsjednice Svjetske federacije radnih terapeuta (WFOT) Marilyn Pattison koji možete pogledati u nastavku.

HURT tim

© 2021 HURT. Sva prava pridržana.
Top linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram