Međunarodni stručni skup „Igra u otvorenom prostoru“

U Zagrebu,dana 11.10.2016. u Hotelu International, održan je Međunarodni stručni skup „Igra u otvorenom prostoru“ u organizaciji HRVATSKOG DRUŠTVA KRAJOBRAZNIH ARHITEKATA kojem je prisustvovao i Projektni tim Hrvatske udruge radnih terapeuta.

Cilj ovog stručnog skupa bio je podići svijest o problemu i educirati zainteresiranu stručnu javnost o principima i trendovima, te sveobuhvatno obraditi problematiku igre djece u otvorenom prostoru na formalnim i neformalnim dječjim igralištima.

Ovom prilikom okupljeni su krajobrazni arhitekti, dizajneri, planeri, sociolozi, pedagozi, edukacijski rehabilitatori, zdravstveni radnici, psiholozi i relevantni predstavnici institucija odgovornih za planiranje i izgradnju prostora za djecu. Jedan od brojnih izlagača bio je i dr. med. Ranko Rajović, renomirani stručnjak sa područja neuroendokrinologije iz Novog Sada, član Upravnog odbora MENSE i predsjednik Mensina svjetskog Odbora za darovitu djecu, te je svoj doprinos dao u vidu predavanja koje se bavilo značajem okruženja za razvoj kognitivnih sposobnosti.

Kako je igra najvažnija okupacija djece, bilo je važno dati i radnoterapijsku perspektivu, stoga su kolegice radne terapeutkinje, Saša Radić bacc.therap.occup. i Andreja Bartolac, bacc.therap.occup., prof.psih. održale izlaganje pod nazivom: „Dječje igralište: Strategije senzorne integracije u zajednici“.

Izvještaj sa međunarodnog skupa "Igra u otvorenom prostoru" te otvorenja međunarodne izložbe "Zelena infrastruktura" potražite klikom na sliku.

HURT Tim

© 2021 HURT. Sva prava pridržana.
Top linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram