Erasmus+ Projekt CPWELLBEING - Uvodna radionica

Dana 20.01.2017. održana je uvodna radionica Projekta CPWELLBEING s korisnicima usluga Udruge CeDePe Zagreb. Na uvodnoj radionici predsjednica Hrvatske udruge radnih terapeuta, Saša Radić, uputila je okupljene osobe sa cerebralnom paralizom, članove obitelji i stručnjake koji rade s osobama sa cerebralnom paralizom u planirane projektne aktivnosti. Kroz interaktivnu radionicu od sudionika su prikupljene informacije potrebne za razvoj sadržaj radionica koje že se provoditi tijekom projekta.

Projekt CPWELLBEING pokrenut je s glavnim ciljem povećanja kompetencija kolektiva koji se nalazi u okružju osoba sa cerebralnom paralizom, o načinu implementacije inkluzivnog hranjenja i fizičke aktivnosti kroz inovativni program treninga prema pristupu globalne dobrobiti i kvalitete živote.

Projekt CPWELLBEING financiran od strane Europske Unije (Broj Projekta Nº 2016-1-ES01-KA204-025419) a projektni partneri su AVAPACE - ASOCIACIÓN VALENCIANA DE AYUDA A LA PARÁLISIS CEREBRAL, (Španjolska) koordinator Projekta, FUNDACIÓ LLUÍS ALCANYÍS UNIVERSITAT DE VALENCIA DE LA COMUNITAT VALENCIANA CUNAFF, (Španjolska), IAT - Westfalische Hochschule Gelsenkirchen, (Njemačka), FAPPC - Federação das Associações portuguesas de Paralisia Cerebral (Portugal), IL CERCHIO - Società Cooperativa Sociale Consortile, (Italija), te HURT - Hrvatska udruga radnih terapeuta, (Hrvatska).

Projektne aktivnosti namijenjene su:

 • Osobama sa cerebralnom paralizom.
 • Obiteljima osoba sa cerebralnom paralizom.
 • Stručnjacima pružateljima usluga osobama s cerebralnom paralizom.

Specifični ciljevi:

 1. Osvijestiti važnost inkluzivnog hranjenja i fizičke aktivnosti kao alata za poboljšanje kvalitete života osoba sa cerebralnom paralizom.
 2. Prenositi specifična znanja i vještine roditeljima djece i osoba s cerebralnom paralizom te stručnjacima kako bi se omogućilo inkluzivno hranjenje i integrativna fizička aktivnost.
 3. Potaknuti sposobnosti odraslih osoba sa cerebralnom paralizom na zdravo i zadovoljavajuće hranjenje.
 4. Upoznati osobe sa cerebralnom paralizom, njihove obitelji i stručnjake s alternativama i mogućnostima inkluzivnih fizičkih aktivnosti.

Radionice:

 1. Osnove kvalitete života
 2. Načelo zdravih prehrambenih navika
 3. Podrška u procesu gutanja (hranjenje s mojom žlicom)
 4. Recepti za prilagodbu hrane
 5. Hranjenje uz pomoć PEG-a
 6. Prilagođene fizičke aktivnosti u zatvorenom prostoru
 7. Fizičke aktivnosti kod kuće
 8. Aktivnosti za opuštanje
 9. Inkluzivne fizičke aktivnosti
 10. Idemo raditi to što ja želim!

Radionice će se održavati do kraja svibnja 2017. a sve zainteresirane koji žele sudjelovati na radionicama pozivamo da nam se jave na  projekti@hurt.hr.

HURT tim

© 2021 HURT. Sva prava pridržana.
Top linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram