Edukacijski portal HURTa

huRT EduPORTAL nastao je kako bi svim radnim terapeutima, terapeutima drugih struka te svima koji se žele kontinuirano educirati omogućio uvijek dostupne edukativne sadržaje iz udobnosti doma.

Edukacijski portal HURTa potražite na http://www.eduportal.hurt.hr/

PRISTUPAČNOST

Pristup sustavu moguć je u bilo koje vrijeme sa Vašeg vlastitog računala, tableta ili mobitela sa bilo kojeg mjesta na svijetu. Sve što trebate za korištenje je pristup internetu.

KAKO POSTATI AUTOR TEČAJA?

Naučili ste nešto novo ili želite svoje postojeće znanje podijeliti s drugima?

Uključite se!

Pošaljite e-mail na e-ucenje@hurt.hr i mi ćemo Vam pomoći.

PITANJA I SUGESTIJE

Za sve dodatne informacije, upite ili pomoć u korištenju sustava slobodno nam se obratite na

e-ucenje@hurt.hr.

Kontinuirano profesionalno usavršavanje (engl. continuing professional development - CPD) je širok spektar aktivnosti učenja kroz koje zdravstveni stručnjaci  razvijaju, modificiraju i unaprjeđuju svoje kapacitete da provode svoju djelatnost (za radne terapeute je to djelatnost radne terapije) na siguran, uspješan i zakonski utemeljen način unutar svog kontinuirano razvijajućeg opsega prakse (HPC 2009). Sukladno članku 45. Zakona o djelatnosti "Stručni prvostupnici radne terapije obvezni su stalno obnavljati stečena znanja i usvajati nova znanja u skladu s najnovijim dostignućima i saznanjima iz područja radne terapije." (NN 87/09). Učenje na daljinu, online učenje ili e-učenje osigurava učeniku osnaženu fleksibilnost, mobilnost i izbor (Johnson, 2003), posebno ako gledamo iz perspektive okupacijskog balansa koji nam biva značajno narušen zbog potreba praćenja novih napredaka i razvijanja radne terapije kao struke. Roger i Brown navode da učenje na daljinu osigurava osnaživanje učenja sa ciljem razvijanja kompetencija radi umanjenja izazova u balansiranju privatnog i profesionalnog života (Roger, Brown, 2000). 

Svi smo svjesni mnogobrojnih izazova u razvijanju svojih kompetencija, pohađanju edukacija i trajnog usavršavanja sa kojima smo suočeni u današnje vrijeme. Ovim putem Vam želimo pružiti jedan iznimno pristupačan način na koji svoje vještine možete razvijati. Kroz serije predavanja, praktičnih aktivnosti i evaluacija u okolini koja Vam najviše odgovara, bio to Vaš dom u kućnom ogrtaču, Vaše radno mjesto za vrijeme pauze ili kafić za vrijeme kave. Cilj ovih edukacija je umanjiti barijere i napraviti dostupnim sadržaje koji će Vas podsjetiti na ono što kvalitetno radite, informirati o sadržajima koji su dostupni ili educirati u strategijama koje bi u radu mogli koristiti.

Završiti ćemo riječima “Učenje je blago, koje će vlasnika pratiti svugdje". I zato uživajte!

Kako se prijaviti u sustav za e-učenje?

Novi korisnici:

Za pristup tečajevima potrebno je kreirati korisnički račun i to može napraviti svaka osoba besplatno klikom na "Registracija" u gornjem uglu ekrana. Ispunite tražene podatke te spremite promjene. Na vašu e-mail adresu koju ste naveli doći će e-mail sa poveznicom na koju treba kliknuti radi potvrde registracije. Ako želite kreirati korisnički račun koristeći svoje Google korisničke podatke kliknite na "Prijava" u gornjem uglu ekrana te potom će te vidjeti gumb "Log in with Google".

Postojeći korisnici:

Postojeći korisnici se prijavljuju u sustav klikom na "Prijava" u gornjem desnom kutu ekrana. Nakon unosa svojih podataka sustav će Vas automatski prijaviti te omogućiti pristup vlastitim tečajevima.

U slučaju poteškoća sa prijavom obratite se na e-mail adresu e-ucenje@hurt.hr

Kako pristupiti tečajevima

Za polaganje tečajeva na EduPortalu potrebno je izraditi korisnički račun preko vlastite e-mail adrese klikom na "Registracija" u gornjem uglu ili klikom na "Prijava" gdje se automatski možemo registrirati sa vlastitim Google korisničkim računom. Korisnici koji već korisnički račun posjeduju klikom na "Prijava" se prijavljuju u sustav.

Popis svih tečajeva na EduPortalu možete pogledati klikom na "Svi e-tečajevi" u gornjem dijelu ekrana. Željeni tečaj odaberite klikom na naslov tečaja. Ukoliko je tečaj besplatan (navedeno je u opisu tečaja) automatski će te pristupiti materijalu za učenje. Ukoliko tečaj nije besplatan, klikom na naslov tečaja će te zatražiti upis na tečaj. Nakon zahtijeva na vašu e-mail adresu korisničkog računa će stići podaci za uplatu te potom po vidljivoj uplati sustav će vas propustiti na tečaj. U tom trenutku dobiti će te e-mail poruku da ste upisani na željeni tečaj.

HURT tim

© 2021 HURT. Sva prava pridržana.
Top linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram